Keukenhof 2016

 

Het heeft 61 jaren geduurd voordat wij Keukenhof hebben ontdekt. Sinds 2011 bezoeken wij Keukenhof meerdere keren in het seizoen. In 2016 zijn Ans en ik vijf keer naar.

Keukenhof is een evenement waar ik mezelf weer op verheug. Niet alleen omdat de dagen langer worden en het weer hopelijk beter, maar ook omdat we onze omgeving weer opnieuw ontdekken en kunnen genieten van prachtige kleuren. Voor mij is Keukenhof meer dan alleen bloemen, het is ook een omgeving waar ik inspiratie opdoe en waar je veel mensen met hun 'eigen ding' bezig ziet.

Waar nu Keukenhof ligt, werd in de 15e eeuw gejaagd. Het huidige park maakte onderdeel uit van het omvangrijke landgoed van Slot Teylingen, met prachtige ongerepte bossen en duinen.

Tegenwoordig is het landgoed in handen van een stichting. Op initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse en een aantal vooraanstaande bloembollenkwekers- en exporteurs, werd hier in 1949 voor het eerst een bloemententoonstelling in de open lucht georganiseerd. Dit groeide uit tot een jaarlijks terugkerend evenement, dat nog altijd grote aantallen bezoekers uit de hele wereld aantrekt. Zo werd Keukenhof het park dat wij nu kennen.

Het huidige park is 32 hectare groot en heeft totaal 15 kilometer wandelpad. Het park staat vol met bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen. Maar er is meer te zien. Véél meer!